25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Novembar 2011 00:56

Zeničanin na čelu PS BiH Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Zeničanin Jusuf Borić novi je predsjednik Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, a Vlado Kepčija iz Laktaša generalni sekretar. Oni bi ove funkcije trebali obnašati u naredne četiri godine. Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održana je Skupština obnovljenog Plivačkog saveza BiH na kojem je izabrano rukovodstvo, Upravni odbor i Skupština, te Nadzorni odbor.

U novi UO osim predsjednika ušli su Nedžad Muharemagić iz Tuzle, Mehmed Avdić iz Lukavca i Muris Druškić iz Sarajeva (kandidati PS Federacije BiH) i Saša Mičin, Zoran Čučković i Milan Jejnić (kandidati PS Republike Srpske s tim da je Jejnić tu kao predsjednik entitetskog saveza, a ako ne bude izabran u ovom mandatu, zamijeniće ga novi čelni čovjek PS RS).

Skupštinu sačinjava 32 ljudi (po 16 iz oba entitetska saveza). U Nadzorni odbor su imenovani Maja Kajtaz iz Mostara, Anja Margetić iz Sarajeva i Dušan Pejić iz Banja Luke.  

 “Izabran sam ispred plivačkih radnika naše zemlje. Prijedlog je da Muhamed Varešanović iz PK Bosna, a veliko mi je zadovoljstvo što je podržan jednoglasno od svih ostalih članova i delegata. Velika mi je čast ali i obaveza da se jedan dio sporta – plivanje dovede do nekog normalnog nivoa da bi se na kraju uspjeli pristojno predstaviti na evropskoj sceni. Ogroman je posao pred nama i nadam se da ćemo smoći snage da mnoge stvari dovedemo na pravi kolosijek kako bi postigli određeni uspjeh i u našem regionu, ali i Evropi i svijetu”, kazao je Jusuf Borić.

Vlado Kepčija je istakao kako je bilo vidljivo opšte nezadovoljstvo među svima na Skupštini vezano za stanje oko plivanja u BiH. “Za posljednjih pet godina ne možćemo ni jednu riječ hvale reći o rukobodstvu PS BiH koje je do sada radilo. Sigurno je da će ovi novoizabrani ljudi, novi Upravni odbor, učiniti sve da plivanje stave na ono mjesto koje to zaslužuje u BiH. Očekujem pomoć svih koji mogu pomoći, državnih i entitetskih organa, ali i svih drugih da vratimo stari sjaj plivanju”, rekao je Kepčija.

 Mi. D.

Čitano 3867 puta