29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Oktobar 2011 23:58

Dario Damjanović Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

damjanovic1U Zenici se nakon dugo godina osjeti pozitivna atmosfera u zraku. Posljednji rezultati ponosa grada su digli sve na noge. Reprezentativna pauza dobro će doći da se ekipa još bolje spremi za veliki derbi sa Borcem na Bilinom polju. Posljednji poklon Uprave na čelu sa potpredsjednikom Nihadom Perčom koji je najzaslužniji što će dres Čelika do kraja sezone nositi bivši reprezentativac  Dario Damjanović oduševio je sve pristalice crno-crvene boje.


Bivši veznjak Modriče, Hajduka, Luch Energije i Kaiserslauterna vratio se u Premijer ligu i do kraja sezone će pokušati svojim igrama pomoći da Čelik postigne što bolje rezultate.

"Nakon što su propali neki dogovori u inostranstvu, odlučio sam se prihvatiti poziv čelnika Čelika i doći u Zenicu. Posljednjih pola godine nisam igrao i ja očekujem da se u crno-crvenom dresu ponovo vratim u nekadašnju formu. Sada je reprezentativna pauza u kojoj ću pokušati radom sa ekipom i individualnim treninzima podići fizičku spremu na veći nivo. Naravno da će trebati vremena da budem sto posto spreman. Čelik ima dobru ekipu i po imenima i sigurno zaslužuje da bude u vrhu tabele", kaže za SCsport.ba 30-godišnji defanzivni veznjak, koji se nije odrekao ni reprezentativnih ambicija

"Pokušat ću pomoći u projektu novog i jakog Čelika. Vjerujem da ću debitovati protiv Borca. Čelik i Zenica zaslužuju sve najbolje, a na Bilinom polju sam igrao dosta puta što u dresu Modriče, što u dresu reprezentacije BiH, a zauvijek će mi u sjećanju ostati dva gola protiv Makedonije koja sam postigao pred zeničkom publikom. Nema većeg zadovoljstva nego nastupati za državni tim zemlje u kojoj si rođen i nadam se ako ponovo budem igrao kao prije da ponovo mogu dobiti poziv selektora" kazao je Damjanović.

scsport.ba - Dino Kurbegović

Čitano 4087 puta

Povezani članci (by tag)