20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Septembar 2011 16:27

Foto+video: Fudbalske priče Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

press-ewc1Pop-folk spektakl «Ruže za Anu Terezu – Fudbalske priče» biće premijerno izveden u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, u četvrtak 22.9.2011. godine u 20:00 sati. Koprodukcija BNP-a Zenica i East West Centra Sarajevo autorski je projekat reditelja Harisa Pašovića i koreografa Edwarda Cluga (Klug). Tema predstave je pozicija muškarca u 21. stoljeću. Pod pritiskom tradicionalnih očekivanja i vlastitih ograničenja, savremeni muškarac sumnja u sve i sanja o boljem životu.  

 

Aida Čorbadžić, solistica sarajevske Opere igra fatalnu kafansku pjevačicu, a Philp Tan, muzičar iz Singapura, svira uživo balkansku muziku.  Plesači Thomas Steyaert (Belgija), Ibrahim Ouattara (Burkina Faso), Ulisse Romano (Italija), Aydar Valeev (Rusija) i Ayberk Esen (Turska) igraju Balkance koji pokušavaju preživjeti u krizi kapitalizma i poslijeratnoj stvarnosti. Damir Imamović majstorski je odsvirao, ekskluzivno za ovu predstavu, sevdalinku koja se veoma rijetko izvodi. Željko Joksimović je autorima predstave ustupio snimak na kojem na harmonici vrhunski improvizira uvod za veliki pop-folk hit.

Kostimografi predstave su Vanja Ciraj i Irma Saje (Kao Pao Shu), scenograf je Vedad Orahovac, dizajneri videa Bojan Hadžihalilović i Toni Ilić (Fabrika), dizjaner plakata je Enes Huseinćehajić, fotograf Johhny Alexandre Abbate, dizajner zvuka Enrico Fidone,  asistent reditelja Bruno Lovrić, a producenti predstave su Ismar Hadžiabdić i Hazim Begagić.

Čitano 4056 puta Zadnji put promjenjen utorak, 20 Septembar 2011 16:49

Povezani članci (by tag)