17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Septembar 2011 16:14

Šokantna Frljićeva predstava Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

frljicbnp1“Pozivamo sva tri konstitutivna naroda da oružanim putem riješe nesuglasice koje u proteklih šesanaest godina nisu uspjeli riješiti političkim putem. Prijavite se u najbliži regrutni centar koji se nalazi na adresi Trg BiH 3! Zadužite svoje oružje! 30. septembra nastavljamo tamo gdje smo stali prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma.”, poruka je koju su mnogi mediji 26.09. iz BNP-a Zenica i Festivala MESS.

„Logično pitanje u današnjoj Bosni i Hercegovini jest postoji li, ako se isključi rat, ikakva druga mogućnost izlaska iz političke pat-pozicije u kojoj se nalazi ova država. Predstava “Pismo iz 1920.” polazi od poznate Andrićeve pripovjetke, ali brzo dolazi u aktualni bosanski trenutak. Umjesto inscenacije Andrićeve proze, ali inspirirana njome, predstava “Pismo iz 1920.” poseže za bosanskom stvarnošću.“, kaže Oliver Frljić, autor predstave.

„Pismo iz 1920.“ autorski je projekat Olivera Frljića, rađen u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Glumačku postavu predstave čine Saša Handžić, Adis Mehanović, Enes Salković i Slaven Vidak. Premijera ove Frljićeve predstave, koja je zapravo i njegovo prvo rediteljsko ostvarenje u Bosni i Hercegovini, zakazana je za petak, 30.09. u 19:30 sati i biće izvedena na Velikoj sceni BNP-a Zenica u sklopu programa 51. MESS-a. Sarajevska premijera biće izvedena također u okviru MESS-a u Sarajevskom ratnom teatru, 09.10. u 22:00 sati.

 

Čitano 3770 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 28 Septembar 2011 16:27