29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 28 Decembar 2011 01:57

Sporazum BNP-a sa ASU Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

BNP Zenica zajedno sa ostalim profesionalnim teatrima u Federaciji BiH potpisali Sporazum o saradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu - Sporazum o saradnji između Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i pet profesionalnih teatara iz Bosne i Hercegovine, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Narodnog pozorišta Tuzla, Kamernog teatra 55, Sarajevskog ratnog teatra, East West Centra Sarajevo, te Međunarodnog teatarskog festivala MESS, potpisan je  na Otvorenoj sceni Obala ASU u Sarajevu.

Obaveze bh. teatara, a u skladu sa Sporazumom, su da na godišnjem nivou produciraju minimalno jednu diplomsku ispitnu predstavu studenata Akademije na odsjeku za režiju koji studiraju na završnim godinama I i II ciklusa studija. Ciljevi saradnje su razvijanje umjetničke saradnje i podrška edukativnom procesu studenata režije. Teatarski projekti producirani na temeljima Sporazuma mogu biti uvršteni u repertoar ovih profesionalnih teatara čime se direktno unapređuje njihova repertoarska politika i programska ponuda.

Iz Direkcije Bosanskog narodnog pozorišta Zenica najavljuju skori početak realizacije prvog zajedničkog projekta sa Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo u ovoj sezoni na njihovim scenskim prostorima i u vlastitim produkcijskim kapacitetima.

Dino Delić, odnosi s javnošću BNP-a Zenica

Čitano 2928 puta Zadnji put promjenjen utorak, 27 Decembar 2011 22:07