29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 April 2012 07:41

Čelik danas u Gradačcu

nkcSpecijalno za Zenicablog najavu današnjeg, novog kola Premier lige priredio je Ekrem Imamović.  - Čelik se pobjedom protiv Kozare vratio na sedmu poziciju sa koje je i startao u drugom dijelu sezone i potpuno miran očekuje nastavak prvenstva. Niz teških gostovanja, Čelik nastavlja u Gradačcu protiv Zvijezde, koja ima samo bod manje od našeg tima, pa je subotnji susret pravi derbi sredine terena.

Šef stručnog štaba Čelika Vlatko Glavaš ponovo neće imati kompletan kadar na raspolaganju. Zbog žutih i crvenih kartona u susretu sa Kozarom izostat će Brković, Isaković i Sadiković, a zbog povrede neće biti Čovića. U tim se vraćaju Huseinspahić i Stupar, a sutra će za sastav konkurisati i mlađi igrači koji do sada nisu imali priliku da igraju.

Raniji rezultati
Subotnja utakmica biće osmi međusobni susret Zvijezde i Čelika u Premijer ligi BiH. Čelik je uspješniji sa tri pobjede, tri remija i samo jednim porazom. U prvom dijelu sezone na Bilinom polju bilo je 2:1 za Čelik, dok smo u dosadašnja tri gostovanja u Gradačcu zabilježili samo jedan poraz u jesen 2009. godine.

Zvijezda je već četvrtu sezonu jedan od stabilnijih naših premijerligaša. Tim iz Gradačca iz sezone u sezonu je sve jači, kako rezultatski, tako i organizaciono, te infrastrukturno.
Zvijezda je u drugi dio sezone ušla sa novim trenerom. Nakon što je Jović otišao u Sarajevo, klupu je preuzeo srbijanski stručnjak Zoran Kuntić. Zvijezda je odlično otvorila proljetni dio sa deset bodova iz tri utakmice, ali je poslije toga došao niz od četiri utakmice bez pobjede. U posljednje dvije domaće utakmice odigrali su bez pobjednika sa Zrinjskim i poraženi su od vodećeg Željezničara.
Susret između Zvijezde i Čelika igra se u subotu sa početkom u 16,30 sati na stadionu Banja Ilidža, a vodit će ga sudijska trojka na čelu sa Prošić Eldisom iz Cazina.
NAJAVA 23. KOLA BiH PREMIJER LIGE U NOGOMETU

NK ČELIK GOSTUJE U GRADAČCU
GLAVAŠ OČEKUJE OTVORENU UTAKMICU

U okviru 23.kola ( 8.kolo proljetnog dijela prvenstva) BiH Premijer lige, nogometaši Čelika gostuju u Gradačcu kod Zvijezde. Na derbi sredine tabele, Čelik putuje znatno oslabljen bez četvorice standardnih igrača, jer zbog crvenih kartona, iz prošlog kola protiv Kozare, neće nastupiti Elvis Sadiković i Aladin Isaković, a zbog žutih kartona, Zoran Brković. Zbog povrede neće nastupiti Mehmedalija Čović.
"U tim se vraćaju Huseinspahić i Stupar, a vodimo i nekoliko mladih igrača", izjavio je šef stručnog štaba,
Vlatko Glavaš.
Susret Zvijezda – Čelik igra se u subotu, u Gradačcu, sa početkom u 16,30 sati na stadionu "Banja Ilidža",
a glavni sudija je Eldis Prošić iz Cazina.

Evo kompletnh parova i satnice 23. kola Premijer lige BiH u nogometu:
Subota – 14 sati
Leotar – Kozara – TV BHT-1
16.30 sati
Zvijezda – Čelik
Olimpic – Sloboda
Široki Brijeg – Sarajevo
Travnik – Velež
20 sati
Željezničar – Borac
Nedjelja – 16.30
Rudar – Slavija
Zrinjski – GOŠK

I.Ekrem za Zenicablog