19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Oktobar 2011 08:37

Španski i mađarski filmovi Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

muzejzenicaAmbasada Kraljevine Španije i Sarajevski otvoreni centar organiziraju od 31. oktobra do 6. novembra u Zenici i Tuzli ciklus španske kinematografije. U muzeju grada Zenice projekcije su planirane u posmenutom periodu svakog dana u 19 sati, a u Kući plamena mira u Tuzli u 20 sati, saopćeno je iz Sarajevskog otvorenog centra. Nakon ova dva grada, program putuje dalje u Banja Luku, Mostar, Trebinje, Zvornik, Goražde i mnoge druge gradove u BiH.

 

Deseti jubilarni ciklus španske kinematografije u Sarajevu je uspješno okončan protekle sedmice. Ambasada Republike Mađarske organizirat će od 14. do 18. novembra u Zenici prvu mađarsku sedmicu filma. U toku sedmice filma bit će prikazana četiri dugometražna filma i serija kratkometražnih filmova, u skorijoj produkciji Mađarske, saopćeno je iz Mađarske ambasade u Sarajevu. Ulaz na projekcije je slobodan, a sva ostvarenja su titlovana na engleskom i lokalnim jezicima.

Na programu će biti igrani filmovi "Made in Hungaria" Gergely Fonyó, "Sloboda i ljubav" Krisztina Goda, "Bijeli dlan" Szabolcs Hajdu, "Nešto američki" Gábor Herendi, te u okviru večeri mađarskog kratkog filma - "Priče sa istočne strane", "Sunčana strana", "Obrnuta strana", "Druga strana", te "Divlja strana".

Čitano 3241 puta