28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Februar 2012 09:00

Patkovića udario automobil? Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

52-godišnji Fadil Patković iz zeničkog prigradskog naselja Broda preminuo je u Kantonalnoj bolnici Zenica od zadobijenih povreda. Patković je pronađen nekoliko sati ranije, pored puta u mjestu Grm u teškom stanju sa povredama glave.

Zbog sumnje da su povezani sa ovim događajem, privedeni su mještani Grma Senad Smriko, Mario i Marko Akrapović, ali su oni potom pušteni na slobodu. U srijedu poslijepodne dr. Zdenko Cihlarž je obavio obdukciju tijela stradalog, te utvrdio da su povrede glave bile smrtonosne za Patkovića.

 

Prema nezvaničnim verzijama događaja, on je smrtno stradao usljed udara za sada nepoznatog automobila. Iza Fadila su ostali supruga, sin i kćerka. Porodica moli sve ljude koji bi sa informacijom više mogli da pomognu istražiteljima, da se jave policiji ili njima. U porodici  Patković na Brodi suze i nevjerica. Ostali su bez hranitelja, a vijest o stradanju muža suprugu Hajriju je zatekla u Hrvatskoj, gdje povremeno pokušava zaraditi za porodicu.

Ni ona, ni djeca Fahir i Sunita ne znaju šta se dogodilo, kao ni šta je moglo uzrokovati smrt njihovog hranitelja. I do njih su jučer dolaazile kontradiktorne informacije. Sa njima u kući je živjela i Fadilova stara majka Besima, za koju kažu da se još ne može pomiriti sa činjenicom da joj je sin smrtno stradao. Za vrijeme našeeg boravka ispred i u kući su se smijenjivali rodbina, prijatelji, komšije, koji su došli da izraze saučešće i pruže podršku porodici.

- Vidjela sam ga. Glava mu je smrskana, sav je polomljen. Ne mogu vjerovati da je to uzrokovalo auto. Kakav je čovjek koji može udariti i pobjeći. Opet, ako ga je neko udarao, zar mogu otići ostaviti ga onakvog, jedva govori supruga. Fadil je do 2000. bio u Oružanim snagama BiH, nakon što je rat proveo u Sedmoj muslimanskoj brigadi.

- Ostavili su ga bez posla, prevarom su potpisali da dobrovoljno idu u penziju. Već dvanaest godina je obijao pragove institucija. Prošle sedmice on i saborci su bili u Sarajevu, opet su im obećali penziju. Sada smo ostali i bez nade i bez ičega, kazuje nam Fahir. On je na birou, sestra se još školuje.

Uplakani Patkovići zamolili su sve dobre ljude da im pomognu da saznaju šta je (ili ko) usmrtio njihovog oca i muža. Dženaza stradalom Fadilu Patkoviću biće klanjana i ukop obavljen na mjesnom mezarju Grm, danas poslije ikindija namaza.

Čitano 7525 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 23 Februar 2012 09:11