Printaj ovu stranu
petak, 02 Mart 2012 20:16

Uhapšen Fahrudin Osmanagić Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

SAOPĆENJE ZA JAVNOST - Operativnim radom na terenu, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su došli do saznanja o kriminalnim aktivnostima lica O.F. iz Zenice, tačnije do saznanja da se isto bavi neovlaštenom prodajom opojne droge, nakon čega se pristupilo opsežnim kriminalističkim provjerama, o čemu je odmah upoznato i Kantonalno tužilaštvo Zenica, po čijim nalozima se postupalo u naznačenim aktivnostima.

 

U cilju dokumentovanja krivičnog djela i procesuiranja istog, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika Policijske uprave I dostavljen je zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za izdavanje naredbe za pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice O.F., nakon čega je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 02.03.2012. godine, izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice O.F., a koji su locirani u ulici Pehare, općina Zenica. Izvršenim pretresom, u unutrašnjosti kuće pronađena je značajna količina narkotičkih sredstava koja su privremeno oduzeta od strane policijskih službenika. Radi se o sljedećim narkotičkim sredstvima:

- pvc kesa u kojoj su se nalazila 34 paketića od alu folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, bruto težine 53,05 grama;
- jedan crni neseser u kojem su se nalazila 2 paketića od alu folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu droge cannabis, bruto težine 3,00 grama,
- 6 pvc paketića sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto težine 5,50 grama.

Narkotička sredstva pronađena tokom izvršenog pretresa su izuzeta radi potrebnih vještačenja, a lice O.F., rođeno 1976. godine, iz Zenice, je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, isto je dana 02.03.2012. godine, uz službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predato Kantonalnom tužilaštvu Zenica na dalji postupak, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.


URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

Uhapšeni je, saznajemo, FAHRUDIN OSMANAGIĆ iz Zenice

Čitano 4552 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)