19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Juli 2011 02:10

Nakon pucnjave u Crkvicama Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)
pronto-hap1Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici jučer je odredio pritvor za Sedina Hamzića, Emira Fetića i Ezedina Hadžibulića, osumnjičenih da su počinili krivična djela pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja. Dan ranije Kantonalno tužiteljstvo ZDK je uputilo sudiji za prethodni postupak prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih.
Trojica Zeničana uhapšeni su nakon pucnjave koja se dogodila u nedjelju oko 13,50 sati u zeničkom naselju Crkvice kod broja 54 ispred ugostiteljskog objekta „Pronto“, kojom prilikom je lakše ranjen Jasenko Drinić iz Zenice.

Drinić je je upravljajući „pežoom 407“ (880-E-717) prošao ispred "Pronta" kada je primjetio četiri njemu poznate osobe iz Zenice koji su mu povikali: "Stani", a potom ispalili nekoliko hitaca u pravcu vozila. Lakše je povrijeđen, a pomoć mu je ukazana na licu mjesta, dok je trojku koja je pucala zenička policija dva sata kasnije uhapsila nekoliko zgrada dalje.

Prema opisu aktera i očevidaca, nakon pokušaja zaustavljanja "pežoa", Drinić je krenuo vozilom u pravcu kantonalne bolnice Zenica, da bi napadači krenuli za njim na skuterima i u jednom vozilu.

U jednom trenutku začuli su se pucnji, te je Drinić osjetio da je metak okrznuo vrat, što je i potvrđeno kasnijim  pregledom u Kantonalnoj bolnici. Sa njim je u "pežou" bio izvjesni Jasmin Beganović, koji je nakon Drinićevog ranjavanja izvukao pištolj i potom pucao u zrak. Potom su se uputili ka susjednoj ulici Prve zeničke brigade, gdje je Beganović izašao iz vozila, a Drinić se vratio u bolnicu, radi pregleda.

Uviđaj na mjestu pucnjave obavili su službenici PS Crkvice, pod nadzorom dežurnog tužioca Dževada Zahirovića. Na mjestu pucnjave pronađene su tri čahure pištoljskih metaka, a prilikom hapšenja kod trojice mladića osumnjičenih da su učestvovali u pucnjavi nije pronađeno oružje.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija ima informacije da je četvrta osoba koja je bila u društvu trojice uhapšenih izvjesni Semir Hamzić, dok se traga i za Jasminom Beganovićem, koji se nalazio sa Drinićem u "pežou". Za obojicom se traga i do zaključenja teksta policija, tužilaštvo i sud nisu imali informacije gdje se nalaze tražene osobe za kojima je raspisana policijska potraga.

Zanimljivo je da policija podatke o ovom "vatrenom obračunu" nije objavila u svom biltenu za nedjelju. po jednoj verziji razlog je što se nije htjelo ugroziti potraga za dvojicom aktera, a po drugoj, zbog manjih povreda napadnutog, jer policija ne objavljuje dešavanja "sa lakim tjelesnim ozljedama".

Čitano 6565 puta