29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 April 2012 09:52

Obavijest za vozače-Pišće

ggm-zeU sklopu realizacije projekta izgradnje GGM-a, u cilju izgradnje mosta M1 preko rijeke Kočeve od 17.04.2012. od 6:00 sati do daljnjeg potpuno se obustavlja saobraćaj ispod mosta iz pravca Zukića na plato Pišće. U narednih 30 dana do uspostave novog režima saobraćaja, saobraćaj za naselje Pišće odvijat će se na slijedeći način: potpuno se zabranjuje saobraćaj za teretna vozila izuzev vozila izvođača radova, vozila za snadbjevanje, vatrogasna vozila i vozila komunalnog preduzeća Alba Zenica. Ulaz u naselje Pišće je obezbijeđen ulicom Srpska mahala preko ulice Huseina Kulenovića na ulicu Kočeva.

Izlaz iz naselja Pišće, dijelom ulice Huseina Kulenovića ( pored robne kuće Zeničanka) te ulicom Mehmedalije Tarabara izlazom na ulicu Safet-bega Bašagića. U navedenim ulicama zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje, a saobraćaj će u istim biti organizovan jednosmjerno.

Zbog intenziviranja radova u ulici Sarajevska na potezu od raskrsnice Armije BiH do Bojinog Vira zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje u pješačkim zonama i saobraćajnim površinama.
Policijska uprava vršit će pojačanu kontrolu nepropisno parkiranih vozila i kontrolu izmjenjenog režima saobraćaja.
Građanstvo i učesnici u saobraćaju mole se za oprez, poštivanje signalizacije, strpljenje i razumjevanje pogotovo na kontaktnim tačkama pješačkih zona i saobraćajnih površina.


Izvršna agencija za realizaciju GGM-a,
Press Općine Zenica