28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Avgust 2011 02:38

Godinu zatvora Deliću Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

zenica-panorama2Optuženi Ermin Delić sporazumno je priznao krivicu za krivična djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret u predmetu koji se u Sudu BiH vodi protiv Zijada Turkovića i drugih.

Delić je rođen 8. februara 1961. godine u mjestu Crkvice, općina Zenica, gdje je i nastanjen, a državljanin je BiH.

 

Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom zločinačka organizacija, u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 10. juna 2011. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su, da na osnovu sporazuma, Sud BiH izrekne optuženom Deliću kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, u koju kaznu će se uračunati vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi je saglasan da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Čitano 3871 puta