19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Oktobar 2011 23:06

Nevresa D.: Nisam kriva Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

nevresa dizdarevic zenicaTridesetjednogodišnja Nevresa Dizdarević iz Vrselja kod Zenice jučer je pred sudijom za prethodni postupak kantonalnog suda u Zenici Asimom Pezerom negirala krivnju za ubistvo prekoračenjem nužne odbrane.

Iako zvaničnu potvrdu nismo mogli dobiti, pretpostavlja se na osnovu niza sličnih slučajeva, da je Nevresa krivnju negirala u dogovoru sa advokatom, radi «dobijanja na vremenu». Naime, do početka suđenja i otvaranja glavnog pretresa moguće je sklopiti sporazum o priznanju krivnje sa Tužilaštvom, a da je jučer priznala krivnju, kako je to činila tokom istrage, sporazum bi bio onemogućen, te bi se išlo na izricanje, uglavnom teže sankcije.

Podsjetimo, ona je 13. avgusta oko 22 sata u porodičnoj kući u zeničkom selu Vrselje nožem usmrtila svoga supruga Ahmedina Dizdarevića (33). Nakon ubistva bila je mjesec dana u pritvoru, nakon čega je puštena kući da brine o dvoje djece, od kojih je jedno teško oboljelo. Ubistvo se dogodilo nakon što je Ahmedin u alkoholisanom stanju tražio novac od Nevrese, a potom je fizički napao u kuhinji. Ona mu uzvratila jednim udarcem nožem, koji je bio smrtonosan.

Čitano 3950 puta