29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Novembar 2011 16:02

Akcija u Fakultetskoj ulici Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

SAOPĆENJE ZA JAVNOST - Dana 02.11.2011. godine, u 18,30 sati, u Zenici, u ulici Fakultetska, od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Odsjeka kriminalističke policije  PU I, zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke "Ford", registarskih oznaka A39-M-470, kojim je upravljao Č.E., dok se u vozilu nalazilo i lice B.A., oba iz Zenice, kojom prilikom je B.A. pokušao pobjeći, u čemu je spriječen od strane policijskih službenika, te je prilikom pokušaja bijega od sebe odbacio pvc kesu sa sadržajem biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", bruto težine 310 grama, dok je pregledom vozila u istom pronađen jedan paketić umotan u aluminijsku foliju sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", bruto težine 1,85 grama.

 

Lica su lišena slobode, dok je predmetno vozilo izmješteno na službeni parking prostor PU I, u kojem je izvršenim pregledom pronađen jedan paketić sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", bruto težine 1,15 grama, te je u službenim prostorijama PU I, prilikom pregleda lica B.A., kod istog pronađen jedan paketić, sa sadržajem zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", bruto težine 1,90 grama. Lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje PU I a na mjestu izvršene kontrole je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe PU I u Zenici. Pronađena biljna materija je fotografisana i privremeno oduzeta i ista će biti predmet vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Nad licima B.A., rođen 1985. godine i Č.E., rođen 1981. godine, je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada i protiv istih će, nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zenica biti dostavljen službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da je lice B.A. počinilo krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ FBiH a lice Č.E. počinilo krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. KZ FBiH.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Saznajemo:

Policija je prijavila Aldina Beširevića, rođenog 1985. godine, i Edina Čomagu, rođenog 1981. godine, obojicu iz Zenice,

 

Čitano 4652 puta