20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 25 Decembar 2011 11:15

Pritvor nakon ubistva zeta Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

policija stopKantonalno tužilaštvo Zeničko – dobojskog kantona podiglo je, a Općinski sud u Visokom potvrdio optužnicu zbog počinjenog ubistva «na mah» i dva djela nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, protiv Seje Islamovića iz Mijakovića kod Vareša.

Podsjetimo, u noći između 25. i 26. septembra dvadesetčetverogodišnji Midhet Ćosić iz Kaknja preminuo je nakon što je u Kantonalnu bolnicu Zenica stigao sa povredama grudnog koša. Prvobitno je bio zbrinut u Hitnoj pomoći u Kaknju, a potom prebačen u Zenicu.

Prema optužnici,  oko 21,30 sati u nedjelju, Sejo je u svojoj kući bio sa suprugom, kćerkom i njenom maloljetnom kćerkom, koje žive kod njega zbog narušenih bračnih i porodičnih odnosa sa suprugom Midhetom.

 

Kad je Midhet stigao na vrata sa svojim ocem, amidžom, te još jednom osobom, u namjeri da vrati suprugu i dijete njihovoj kući u Kakanj, Sejo je odbio svaku mogućnost da ona to učini.

Midhet je pokušao spriječiti zatvaranje i zaključavanje vrata, te su on i njegovi ušli u kuću, uzeli dijete od majke, a potom i napali Seju, udarajući ga rukama i nogama.

- Ovakvim iznenadnim i neočekivanim napadom bez svoje krivnje doveden je u  stanje jake razdraženosti, nakon čega je dohvatio kuhinjski nož dužine
sječiva 15,5  cm i zamahujući više  puta zarezao Midhetovog oca po licu, dok je Midhetu zadao udarac u desnu stranu trbuha sa oštećenjem jetre koje je prouzrokovalo smrt. Na kraju, nožem je povrijedio i Midhetovog prijatelja, koji ga je pokušavao spriječiti da izađe iz kuće, stoji između ostalog u optužnici.

Tužilaštvo smatra da je Sejo time usmrtio «drugu osobu na mah, doveden bez svoje krivnje u jaku razdraženost. Nakon izjašnjenja o krivnji, sud u Visokom odrdiće dalji tok ovog procesa.

Čitano 3697 puta