Printaj ovu stranu
petak, 06 Januar 2012 18:18

Optužnica protiv Visočana Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

policija stopOsam Visočana, aktera septembarskog obračuna u tom gradu, naći će se na optuženičkoj klupi pred sudijom za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom, potvrdilo je danas Tužilaštvo Zeničko – dobojskog kantona. Optužnicu je podiglo Tužilaštvo ZDK, a potvrdio nadležni sud. Zbog krivičnog djela Napada na službenu osobu u vršenju dužnosti optuženi su Ahmet Bećar (50), Adnan Bećar (42), Adi Bećar (19), Haris Palislamović (32), Hajrudin Cama (51) i Esmer Mujačić (35), svi iz Visokog., dok su Edin Mustafić (28) i Armin Ganić (35) optuženi za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja.

Prema optužnici, 24. septembra prošle godine oko 22,10 sati oni su napali četvoricu policajaca MUP-a ZDK, B.G., M.A., E.S. i M.D., koji su se nalazili u «golfu III» u civilnim odijelima. Najstariji Bećar, prema optužnici lupa po krovu i staklu, a nakon što su policajci izašli iz vozila, udara jednog policajca, a potom ih napada nožem. Potom se pridružuju ostali.
Prvobitno je saopćeno da su bili uhapšeni i Ahmet Fazlić (44), te Emin Efendira (24), ali se njihova imena ne spominju u optužnici.

Čitano 3958 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)