28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 Januar 2012 02:16

Rukovodstvo kantonalnog SBB

Kantonalni odbor (KO) Saveza za bolju budućnost Zeničko-dobjskog kantona (SBB ZDK)  je predstavio novoizabrano rukovodstvo Kantona. " SBB BiH jedna je od najmlađih političkih stranaka u BiH i od oktobra 2009. godine, kada je osnovana, do danas oformila je devet kantonalnih, regionalne i općinske odbore, sa 2.500 stranačkih funkcionera i blizu 82 hiljade članova", rekao je predsjednik Kantonalnog odbora SBB ZDK Mensud Keleštura.


"Birači su odredili izborne pobjednike, a dobijenim glasovima je određen lider opozicije. To je SBB BiH, koji u državnom parlamentu ima dvostruko više poslanika od Stranke za BiH i isti broj poslanika kao dva HDZ-a zajedno. Slično je i na federalnom nivou, dok u ZDK imamo pet poslaničkih mandata," rekao je Keleštura, dodajući da je priprema za lokalne izbore, prioritet SBB-a BiH u ovoj godini.
Potpredsjenici KO SBB ZDK, Safeta Muftić,Nesib Serhatović i Ekrem Tuka rekli su da su njihovi glavni aduti u radu: zdrave ideje, znanje i umijeće, te efikasna razvojna rješenja za dramatično lošu situaciju u zemlji.

 

{!jomcomment}