19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 26 Februar 2012 12:41

Delegacija SBB-a na Bilinom

Federalni poslanik SBBBIH Nasir Beganović i potpredsjednik OO SBBBIH Zenica Adnan Kuč razgovrali su s Alijom Porčom direktorom zeničkog „Čelika“ o aktulenoj situaciji u ovom nogometnom klubu.

„Čelik“ je jedini premijerligaš sa područja, ne samo Općine Zenica, nego i iz Ze –do kantona, a stadion Bilino polje- od strane UEFE proglašen je stadionom treće kategorije i zadovoljava uvjete za igranje međunarodnih utakmica. Poznato je da bh. reprezentacija upravo na ovom stadionu postigla svoje najveće uspjehe.

- Stanje u Čeliku kao, i u većini klubova najviše zavisi od finansijskih sredstava, kojih je u ovim teškim vremenima sve manje. Uspjeli smo smanjiti dugovanja, a najrelanije je da sada damo šansu mladim igračima da napreduju i tako iz vlastitih redova ostvarimo i prihode- kazao je direktor Porča.

 

Naglašavajući podršku SBBBiH za sport općenito, federalnog poslanika Beganovića, zanimala je i finasijska podrška kako od sponzora, tako i od vlasti:

-Na žalost, mi nemamo velikih sponzora, tipa velikih kompanija. Moram kazati da nas Općina Zenica prati, dok za Ze-do kanton to nije slučaj-kazao je Porča.

Beganović je govorio da se planira pokrenuti inicijativa zastupnika da se od Vlade Federacije traže sredstva za rekonstrukciju stadiona Bilino polje, ili bar sanacija travnjaka, do idućih kvalifikacija koje očekuju našu reprezentaciju. Ova investicija koštala bi oko milion KM i zaključak je da bi svi trebali pomoći i podržati ovaj projekat, značajan ne samo za Zenicu, već i državu Bosnu i Hercegovinu.


Press OO SBB BiH Zenica

{!jomcomment}