18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 April 2012 03:13

SDP Zenica o budžetu Općine

Općinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Zenica smatra da je dobra vijest što je Općinsko vijeće konačno usvojilo općinski budžet za 2012. godinu, a loša što je to učinjeno tri mjeseca nakon zakonskog roka, za što nema opravdanja.  Lošom viješću smatraju i činjenicu da općinski budžet nije socijalni, a niti razvojni, nego više potrošački i predizborni, i to za stranku iz koje su načelnik i većina vijećnika u Općinskom vijeću Zenica.

"I ove godine predviđena su značajna sredstva za izgradnju i održavanje sportskih objekata, što potvrđuje SDP-ova ranije upozorenja da će megalomanska izgradnja skupih i velikih sportskih objekata, kao što su Atletski stadion i Gradska arena, zahtijevati i velika sredstva za njihovo održavanje", kaže se u saopštenju.
"Nemoguće je bilo dokazati voluntaristima i megaplanerima da ulaganje u sportske objekte nije i ulaganje u sport, što pokazuju i činjenice da Zenica nema klubova i atletičara adekvatnih broju, kvalitetu i veličini sportskih objekata. I ovogodišnjim budžetom predviđeno je povećanje sredstava za plate administracije pa i samog načelnika i povećanje broja zaposlenih, umjesto smanjenja i jednog i drugog", navodi se u saopštenju zeničkog SDP-a.