19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Februar 2012 23:27

Čelik opet bolji od Krivaje

rukometcelikUmjesto prvenstvene – prijateljska utkamica sa ,,Krivajom'' u Areni - BRILJIRAO GOLMAN ŠABANOVIĆ - RK ,,ČELIK'' – RK ,,KRIVAJA'' 37:33 (19:11) - Pošto je ponovo otkazana prvenstvena utakmica sa ,,Leotarom'' iz Trebinja, RK ,,Čelik'' je u Gradskoj areni u terminu kada je trebala biti igrana ta utakmica (subota u 18 sati) odigrao prijateljsku utakmicu sa iskusnim Premijerligašem ,,Krivajom'' iz Zavidovića. Tako je ,,Čelik'' ostavrio četvrtu uzastopnu pobjedu u prijateljskim utakmicama u ovoj godini (dva puta je pobijedio RK,,Maglaja'' – u Maglaju i Zenici, a jedanput RK ,,Dervetu'' u Derventi). 

 

Rezultat utakmice, u kojoj je briljirao reprezentativni ,,Čelikov'' golman Adnan Šabanović (19 odbrana za 30 minuta) je: 37:33 (poluvrijeme 19:11) za ,,Čelik''.

Tako se veliki ,,Šaban'' nakon operacije tetive i rehabilitacije na gol vratio u velikom stilu. Odbranio je sve što se moglo braniti, čak i dva penala. U drugom poluvremenu odlično ga je zamijenio Dragan Starčević (15 odbrana, od čega čak tri penala). RK ,,Krivaja'' je imala osam penala, a odlični golmani ,,Čelika'' su im ,,skinuli'' pet. S druge strane Davor Kadić je svih četiri penala pretvorio u golove. Najviše golova za ,,Čelik'' postigao je Davor Kadić (8), zatim Aldin Begagić (6), Ivančev (5), Dominiković (4), te Ekinović, Šarenac i Duvnjak (po 3 gola).

- Najvažnije je da ponovo imamo 11 igrača koji su davali golove. Šabanović i Starčević su i na ovoj utakmici potvrdili da su najbolji golmanski par u državi. Zadovoljan sam s onim što sam vidio kod mojih igrača u ovoj utakmici. Prolongiranje nastvaka prvestva stvorilo nam je manjak utakmica ,,u rukama'', tako da nam je ova sa ,,Krivajom'' dobro došla, jer ,,Krivaja'' je iskusan i dobar tim koji svakom može pomrsti račune – izjavio je Miki Filipović, trener ,,Čelika''.

RK ,,ČELIK'': Šabanović (19 odbrana), Starčević (15 odbrana), Dervenčić (2 gola), Kadić (8), Ivančev (5), Duvnjak (3), Šarenac (3), Lučić (1), Aldin Begagić (6), Dominiković (4), Ćosić (1), Bečić, Ekinović (2), Begović (2), Skopljak, Kobilica, Adnan Begagić, Hodžić, Beganović. Trener: Miki Filipović.

RK ,,KRIVAJA'': Selimbegović (15 obrana), Đerzić, N. Bašić, Šantić (6), Avdić (6), Omerović (2), Čamdžić, H. Bašić, Neđad Alić (1), Amir Alić (12), Purić (5), Huskić (1), Zvekić: Trener Adi Bašić.

Isaključenja: ,,Čelik'' 4 minuta, ,,Krivaja'' 8 minuta. Penali: za ,,Čelik'' 4, za ,,Krivaju'' 8.  Utakmicu je odlično vodio mladi zenički sudijski par - Haris Hadžikadunić i Kemal Vidimlić.

- Odgođena prvenstvena utkamica ,,Čelik'' - ,,Leotar'' igra se u Gradskoj areni Zenica u petak, 17. februara u 19.00 sati. Ulaz je slobodan.

Pozivamo sve Zeničane – dođite na ovu važnu utakmicu, jer želimo da oborimo rekord Arene u broju posjetilaca –

poručuju iz Uprave ,,Čelika''.