28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Februar 2012 05:33

Čelik dogovarao utakmice?

Da li je nova afera u BH nogometu na pomolu, saznat ćemo vrlo brzo. Javna je tajna da se utakmice klubova iz naše lige dogovaraju na sistemu “tri za tri”. Sport Centar je došao u posjed dokumenta u kojem na običnom papiru piše, da nogometni klubovi Čelik iz Zenice i Jedinstvo iz Bihaća dogovaraju utakmice “tri za tri” u sezoni 2006/07. Datum potpisivanja je 14. oktobar 2006. godine, a tog dana je Čelik na Bilinom polju pobijedio Jedinstvo sa 2:0.

 

Potpisnici ovog dokumenta su generalni sekretar Jedinstva, Idriz Hrustanović i bivši direktor Čelika Zaim Mujezinović. Obojica su trenutno van nogometa, a za SC reviju nekadašnji direktor crno-crvenih kazao je sljedeće.

”Prvi put čujem za tako nešto, mislim da je to obična glupost koja nema nikakve veze. Čuj, na običnom papiru... mora da se šalite. Prvo, ne mogu se sjetiti 2006. godine, ali odgovorno tvrdim da u takvim stvarima nisam nikada učestvovao”, kazao je Mujezinović.

Inače, sezonu 2006/07. nogometaši Jedinstva su završili na devetom mjestu, dok je Čelik za dlaku izbjegao ispadanje osvojivši 14. poziciju sa istim brojem bodova kao pretposljednji banjalučki Borac, ali sa boljim međusobnim duelom. Ono što je zanimljivo da je sezonu poslije, iz lige ispalo bihaćko Jedinstvo čiji su čelnici kluba zaprijetili rukovodsvu Čelika da će im vratiti kad-tad zato što im nisu “pustili” na Bilinom polju, crno-crveni su završili sezonu na trećem mjestu i plasirali se u Evropu.

Svakako da ima dosta stvari koje se slažu, ali i koje se ne podudaraju sa papirom, čiji potpis je identičan bivšem direktoru crno-crvenih kao i pečat kluba.

Dino K./SC Sport.ba