28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 30 Mart 2012 15:43

Bilino dobija novi grijani travnjak

Odlična vijest iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH - Stadion Bilino polje u Zenici do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“ imat će novi, sjajan travnjak.

„Raspisan je tender za izvođača radova, te ćemo uskoro znati ko će praviti novi travnjak ispod kojeg će biti električno grijanje.

Shodno tome, stadion će ispunjavati sve uslove iz rigoroznih kriterija UEFA na osnovu kojih će se moći igrati i evetualne utakmice grupne faze Lige prvaka i Evropa liga, ekskluzivno saznaje SCsport.ba. Ono što je posebno bitno jeste da će travnjak biti novi i izuzetno dobar, kao i da neće biti problema za odigravanje utakmica naše reprezentacije i onda kada vremenske prilike ne budu povoljne u ovom gradu BiH“, rekao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu N/FS BiH, naglasivši:

„Radovi će početi odmah nakon okončanja Premijer lige BiH i trajat će 45 dana. Dakle, u Zenici ćemo imati odličan travnjak na veoma dobrom stadionu. To je dokaz da ljudi u ovom gradu rade odlično i da bi se na njih trebale ugledati drugi gradovi u ovoj zemlji“.

Što se tiče izgradnje Sportskog centra N/FS BiH u Zenici Hodžić je istakao da bi njegovo svečano otvaranje trebalo biti upriličeno najkasnije do kraja ove godine.

scsport.ba