28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Februar 2012 18:31

Čelik i Željo remizirali

Željezničar i Čelik su danas u Rovinju odigrali kontrolni susret, a nakon 70 minuta igre (igralo se dva puta po 35 minuta, kombinovani timovi) nije bilo pobjednika. Završeno je 1:1, Čelik je vodio nakon prvog dijela, a Željo je u nastavku upio doći do poravnanja.

Već u 3. minuti Zeničani su u postigli gol, ali im je on poništen zbog ofsajda. U 5. miniti prijeti Željo preko Čolića, ali je bio neprecizan. Tri minute kasnije odlična akcija Čelika, no Karić je intervenisao ispred Mahmutovića. U 13. minuti Marković je odlično probio desnu stranu, šutirao, ali je Hinović odbranio. Isti akteri i minut kasnije, Marković ovaj put još bolje nanišanio, ali je Hinović uz pomoć prečke spriječio svoj gol. U 22. minuti Čelik vodi. Strijelac je bio Armin Arnaut koji je iskoristio propust zadnje linije tima sa Grbavice. U 31. minuti Čolić je odlično prošao po lijevoj strani, asistirao za Stančeskog koji se na vrhu šesnaesterca spetljao. Dvije minute kasnije, Željezničar pokušava izjednačiti, pokušao je i Stanić, ali je šutirao pored gola.

 

U nastavku plavi prijete odmah preko Stanića, čiji udarac brani Hinović, a u 40. minuti Slobodan Marković glavom šutira pored gola. U 45. minuti Hinović zaustavlja sjajno pokušaj, Ramića, a u 47. minuti Stanić i Pehilj propuštaju 100 posto prilike.
Pritisak plavih urodio je plodom u 55. minuti. Hinovića je konačno savladao Hajradinović iz slobodnjaka iskosa sa desne strane sa preko 20 metara.

Željezničar – Čelik 1:1

ŽELJEZNIČAR: Karić, G. Marković, Ćutuk, Hasanhodžić, Hajradinović, S, Marković, Stančeski, E. Čolić, Stanić, Pehilj i Ramić.
ČELIK: Hinović, Jusić, Isaković, Mrguda, Huseinspahić, Horić, Travančić, Dilaver, Mahmutović, Šišić, Arnaut. Još su igrali: Smriko, Sadiković, Jusić.

tekst i foto: SC Sport.ba