28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Mart 2012 03:30

BNP do kraja marta

corkan001Druga polovina marta bit će izuzetno bogata na scenama Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica. Osim već najavljenih gostovanja teatara iz Sarajeva, Tuzle, Kranja i Osijeka u okviru "Zeničkog proljeća", publika je sinoć mogla vidjeti i humanitarnu izvedbu "Ćorkana" u okviru akcije "Narod liječi Nisveta Džanku".

Tradicionalna manifestacija "Zeničko proljeće" bit će otvorena programom "Mlade nade". Dan kasnije, kolosalni projekt "Gazi Husrev-beže" bit će izveden 21. marta u Goraždu, dok će na domaćoj sceni BNP-a biti Koncert za violinu Belme i Harisa Košpe.

 

Bogata koncertna sezona BNP-a bit će nastavljena programima "Mladi muzičari svome gradu" 24. marta, "Staze, lica i predjeli" u povodu 120 godina rođenja Ive Andrića, koncertom "Edin Karamazov i gosti" 26. marta. Svjetski dan teatra bit će 27. marta obilježen izvedbom "Ekstremista", a koncertna sezona bit će nastavljena muzičkim programima "Butterfly Dance" - koncertom Osnovne muzičke škole iz Zenice, kao i koncertom Massima Savića u BNP-u 30. marta.