28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Februar 2012 08:46

Eksplozija u Gradišću

Još uvijek nepoznate osobe su preksinoć iza 22 sata bacile bombu na kuću Ševkije Šišića u zeničkom naselju Gradišće. Bomba je aktivirana neposredno pred metalnim garažnim vratima, a osim njih, oštetila je kamion «Mercedes» koji je bio parkiran u dvorištu, te putnički «Reno espejs» (renault espace), koji je bio u garaži. Od gelera je stradalo i nekoliko mašina, te brojilo za struju, nekoliko panela stakla, te inventar u prizemlju kuće.

- Pripremao se da legnem, kad je odjeknula detonacija. Nisma ni izlazio, odmah sam znao šta je eksplodiralo, dovoljno mi je bilo četiri godine u vojsci. Rekao sam policiji, kažem i vama. Jedina osoba na koju sumnjam i sa kojom sam imao problema je moj bivši uposlenik, kazao nam je Ševkija.

 

Prema njegovim navodima, mladić kojeg je on povremeno angažovao zapao je nedavno u finansijsku krizu, te mu je on pomogao registrovati auto, a ovaj je «odrađivao» dug umjesto plaće.

- Donio mi je za vikend dvije polovne gume, uzeo sam ih samo jer mi je rekao da mu treba 40 KM. Kad je trebao doći po novac sinoć (utorak), zvao me je i rekao sam mu da imam goste, da dođe za sat-dva, pred mrak. Nastavio je zvati i rekao sam mu da dođe da nema potrebe zivkati. Umjesto njega nazvao je njegov rođak i počeo mi prijetiti. Prijetnje su se ponovile oko 19 sati, kad sam ih pitao zašto mi prijete, rekli su – da ću brzo vidjeti zašto. Od tad se nisu javili, kaže Ševkija, koji se bavi proizvodnjom stolarije.

U policiji navode da je istraga u toku, a Šišić kaže da je prestrašen zbog porodice, dok se on lično ne boji, niti ima razloga da strijepi od nekoga.

- Ima «tefter» i jasno je da je taj momak meni dužan, ali i pored toga sam pristao da mu dam novac za gume. Ne mogu da vjerujem da ljudi tako bacaju bombe, jer su iznad garaže moja djeca, koja su prestravljena, kaže Ševkija.