29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Februar 2012 18:15

AS Group sa BBS i Microsoftom

rusmir-hrvic1Nakon što je početkom decembra prošle godine potpisan ugovor s domaćom IT kompanijom BBS d.o.o. iz Sarajeva o projektu implementacije Microsoft Dynamics NAV, brand-name rješenja za upravljanje preduzećem, Microsoft, AS GROUP i BBS su danas u Visokom prezentirali projekt koji predstavlja početak ove značajne saradnje triju kompanija.

„Godinu dana smo istraživali koja bi solucija bila najbolja za jedan složen sistem poslovanja kakav je u AS GROUP, koji sačinjavaju AS, Vispak, Kent, Napredak i Vemal, a koja će još više unaprijediti sinergiju koju stvaraju sve naše kompanije. Odlučili smo se za brand-name rješenje. Microsoft Dynamics NAV nam omogućava prije svega donošenje bitnih poslovnih odluka na vrijeme“, kazao je tim povodom član Uprave AS GROUP Rusmir Hrvić.

 

On je naglasio da je Microsoft Dynamics NAV rješenje koje je u potpunosti u stanju pratiti desetogodišnji plan razvoja AS GROUP, koja u ovom trenutku zapošljava oko 900 radnika.

Predstavnica Microsofta BiH Lejla Hadžiabdić je iskazala zadovoljstvo da je kompanija AS Group odlučila implementirati poslovno rješenje Microsoft Dynamics NAV.

Ovim partnerstvom dvije uspješne bosanskohercegovačke kompanije, još jednom je potvrđena kvaliteta lokalnih IT eksperata koji putem najmodernijih tehnologija dodatno doprinose razvoju domaćih kompanija i unapređenju njihovih poslovnih procesa.

Microsoft Dynamics NAV (ranije poznat pod imenom Microsoft Business Solutions - Navision) je poslovna aplikacija razvijena od Microsofta i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda.

Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima koji se u određenom poslovnom subjektu mogu susresti.

Microsoft Dynamics NAV automatizira poslovne procese te omogućava učinkovitu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis itd. da bi se poslovanje učinilo maksimalno efikasnim, navodi se u zajedničkom saopćenju za javnost kompanija MICROSOFT, AS GROUP I BBS.

{!jomcomment}