18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Decembar 2014 23:22

Detalji pljački u P.Hanu i Dolači

Trojica maskiranih muškaraca opljačkalo je u srijedu uvečer, u manje od pet minuta kladionicu "Sport Plus" u zeničkom prigradskom naselju Perin Han, a potom i prodavnicu "Dolača" u susjednom naselju Dolača. Iz oba objekta, pod prijetnjom sa najmanje dvije automatske puške, odneseno je po 500-600 KM trenutnog pazara. 

 

Kako je "Avazu" potvrdila portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić, najmanje trojica muškaraca su izveli oružno razbojništvo, te se za njima i vozilima u kojima su se nalazili traga. Policija nema detaljan opis, jer se sve dogodilo brzo. 

 

- U radnji sam bila ja i dvije mušterija. Ušla su dvojica, obučeni u crno, sa maskama na licu i puškama u rukama. Jednu mušteriju su udarili i oborili na pločice, a meni i drugoj mušteriji naredili da legnemo na pod kod pulta. Prišli su kasi, uzeli novac i izašli, ne zadržavajući se. Sve je trajalo manje od minute, kazala nam je radnica u prodavnici "Dolača". Prema izjavama očevidaca blizu radnje, do nje su pljačkaši se dovezli crvenim "audijem A4", dok svjedoci pljačke u susjednom Perinom Hanu istovjetno opisuju pljačkaše, ali ne i vozilo. 

 

- Bila su trojica, dvojica su imali puške i oni su ušli u objekat. Ispred ih je čekao tamnoplavi karavan, vjerovatno pasat, sa TA oznakama kakve imaju taksisti, sa kojim su se i udaljili, priča nam svjedok prve pljačke. Očigledno je da su pljčkaši dobro isplanirali bijeg, jer osim promjene vozila, druga "meta" se nalazila tik uz izlazak sa lokalnog puta Zenica-Dolača na magistralni put M17, odnosno naplatne kućice "Zenica-jug" autoputa A1. Iako je MUP ZDK još u toku druge pljačke, oko 20,30 sati, angažovao velike broj patrola, nije se ušlo u trag vozilima i pljačkašima, pa se sumnja da su se tokom noći primirili u nekom dvorištu ili garaži, s obzirom da je vrlo brzo cijelo područje bilo blokirano policijskim patrolama. 

U Dolači i Perinom Hanu smo u četvrtak i petak primjetili nekoliko policijskih patrola i punktova, a za sada nema informacija o mogućem tragu ili počiniocima.