28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Decembar 2014 23:55

Balet za nilske konje

U VIP salonu Gradske arene Zenica premijerno izvedena dječija predstava BALET ZA NILSKE KONJE.

 

Ova predstava namijenjena je djeci uzrasta od tri do deset godina, iako u njoj može uživati i nešto starija publika. S obzirom na to da djeca u toj dobi upijaju sve što je oko njih, vrlo je važno paziti na ono što im se prenosi, a najvažnije je učiti ih bitnim i korisnim životnim lekcijama. Ovdje se, na djeci prilagođen način, govori o prijateljstvu i problemima koji nastaju u toj zajednici, o zaduženjima koja djeca moraju ispuniti. Želimo pokazati kako nije dobro od problema bježati već se s njima suočiti, rekao nam je reditelj predstave Miroljub MIJATOVIĆ.

 

Kroz simpatične, humoristične i zanimljive likove koji progovaraju o prijateljstvu, obavezama, razlikovanju istine i laži, na djeci prihvatljiv i zanimljiv način, predstava prenosi jasnu poruku kako od problema ne treba bježati, već ih treba pravovremeno rješavati.

 

Likovi iz predstave su simpatični, humoristični i zanimljivi i djeci drže pažnju. To su nilski konji Jogi i Gogi te njihova dreserica Marica, koje igraju Ahmed JAŠAREVIĆ, Ismar SPAHIĆ i Lamija SALIHOVIĆ.

 

bnk002