29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Decembar 2014 05:09

Oaza dio grupacije AS

AS Group uspješno je okončao akviziciju kompanije Oaza d.o.o. iz Tešnja, postavši tako stopostotni vlasnik ovog proizvođača mineralne vode. Oaza d.o.o. je postala uz AS d.o.o., Vispak d.d, Napredak d.d., Fortitudo d.o.o. i Vemal d.o.o., šesta članica AS Groupa. Oaza se nakon nekoliko godina, ponovno predstavlja i na ovogodišnjem 9. Sajmu privrede u Tešnju.

 

Oaza je brand koji je kao pvi iz BiH nagrađivan zlatnim medaljama za kvalitet i dizajn na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu, i to nekoliko godina uzastopno. “Kao tipično bosanskohercegovački brand, Oaza je jedan od najboljih ambasadora naše zemlje i jedan od najznačajniji bh. brandova u svijetu, o čijim svojstvima je izvještavala svojevremeno i svjetska TV kuća Nacionalna geografija”, saopćeno je iz AS Groupa. Uz brandove AS Group kao što su Kent, Master, Tajna, Espresso, Begova čorba, Tiru – Liru i Stampi, Oaza zajedno sa Zlatnom džezvom bilježi trenutno najveće uspjehe na inozemnim tržištima.

 

“Oaza je bosanska voda, najviše što Bosna može dati! To je bosansko čudo i jedna od najboljih mineralnih voda na svijetu, a njeni potencijali su ogromni. Uz dalje jačanje branda Oaza, planiramo proširenje asortimana i pokretanje novih linija proizvoda, sokova, i napitaka tipičnih za bosanskohercegovačko kulinarsko nasljeđe. Tako da postoje odlični preduvjeti, po našem mišljenju, i za stvaranje novih vrijednosti koje ovaj brand s pravom zaslužuje”, navodi se u saopćenju ove kompanije.

Povezani članci (by tag)