29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Novembar 2014 18:34

Čelik-Grosbasket za Filipa

Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik". Povod za press odigravanje utakmice 3.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), grupa B,  sa ekipom Grosbasket iz Grosuplja (Slovenija). Utakmica će biti humanitarnog karaktera, jer će sav prihod od prodatih ulaznica, koje koštaju 2 KM, biti doniran za liječenje našeg sugrađanina Filipa Blaževića.



Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Grosbasket  na rasporedu je u srijedu 05.novembra 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE 2 KM.

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Čelika, Maida Rahmanović i Jasmina Bigović.


Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da predstojeća utakmica ima i humanitarni karakter, kako je već istaknuto u početku priloga.

 

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, pored ostalog, napominje: „Nisam se nadao da ćemo dva kola biti slobodni, odnosno da ćemo produžiti pripremni period. Mislim da smo se dobro spremili i da će bodovi ostati u Zenici. Kvalitet je na našoj strani. Gošće iz Slovenije predvodi bh. plejmejker Zvjezdana Gagić, prošlogodišnja igračica Čelika, a prije nekoliko dana dobile su novog trenera, Dragomira Bukvića, koji je bio i selektor Slovenije i U-20 tima Srbije“. Očekuje povoljan rezultat.

 

Košarkašice Čelika, Maida Rahmanović i Jasmina Bigović, već drugu sezonu su u Čeliku. Ističu želju za pobjedom pred domaćom publikom i da su se zaželjele utakmica. Pored želje ima i motiva zbog toga što je utakmica zvanična i da je humanitarnog karaktera. Pozivaju navijače da ih podrže i pomognu da ostvare prvu pobjedu u novoj sezoni i da dođu u što većem broju, ili da kupe ulaznicu, pa makar i ostali kod kuće.


Na pressu je istaknuto i to, da osvajač duple krune u prošloj sezoni (Kup i prvenstvo BiH), uprkos tome što i sami kubure s finansijama i što ih je, pored ostalih, za sponzorstvo uskratio i BH Telecom, sa ove će utakmice prihod uplatiti Filipu Blaževiću (23) iz Zenice, studentu Prirodno–matematičkog fakulteta u Sarajevu.


Već smo objavili da je Blažević iznenada obolio od akutne leukemije (leucosis myeloica acuta), a za prvi ciklus nastavak liječenja u Njemačkoj potrebno mu je 23.000 eura, te još 138.000 eura za transplataciju koštane srži. Zeničanke sutrašnjim mečom u Areni (18h), protiv slovenskog Grosbasketa, otvaraju svoju četvrtu sezonu u regionalnom takmičenju (MŽRKL)..

 

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Grosbasket  na rasporedu je u srijedu 05.novembra 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE 2 KM. Pozivamo navijače da dođu sutra u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u prvoj utakmici u novoj sezoni i da se priključe i humanom dijelu ove manifestacije, kupovinom ulaznice.

 

 

E.Imamović za Zenicablog