17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 31 Oktobar 2014 03:37

Emir Mutapčić

U emisiji INTERVIEW20 u programu BHT1 u kojoj je gost bio bivši bosanskohercegovački reprezentativac i selektor košarkaške reprezentacije Savezne Republike Njemačke Emir Mutapčić.  U vrlo direktnom i otvorenom razgovoru sa urednicom Sanelom Prasović Gadžo Mutapčić je otkrio kakva očekivanja ima za košarkašku reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu iduće godine:


“Što se tiče samog Evropskog prvenstva sljedeće godine, mislim da neće biti lako, mislim da vrlo je bitno da se svi odazovu, isto kao što je problem meni bio ovo ljeto sa njemačkom reprezentacijom, tako može očekivati i Duška Ivanovića sljedeće godine, problem šta će biti sa Teletovićem, da li će biti spreman, zdrav, da li će imati problema sa svojim NBA timom, da li Nurkić, znači vrlo je bitno da se najbolji igrači okupe, da se dobro pripreme i ako to sve bude, ja mislim da je velika šansa, možda najveća šansa sljedeće Evropsko prvenstvo da se reprezentacija plasira za drugi dio takmičenja i možda da napravi neko veće iznenađenje, znaci ulazak među 8, po meni, bio bi veliki rezultat”.

 

Na upit urednice Sanele Prasović Gadžo šta je za jednog igrača najvažnije, Mutapčić je odgovorio:

“Prije je neka filozofija i govor bio da je 70 posto talenat a 30 posto je rad. Sad je obratno puno igrača ima talentovanih u svakom sportu samo oni vrhunski i oni radni igrači dođu do velikih rezultata, znači da je vrlo važno sa radom taj svoj talenat prebaciti u kvalitet. Za košarkaše je vrlo važno taj rad i ne samo rad, rad u kontinuitetu, skoro svaki trening, svaki igrač ili veliki talenat mora da pokusa da da maksimum i to je sigurno jedan vrlo važan faktor da bi se išlo naprijed i da bi se pravili vrhunski rezultati”, ističe selektor košarkaške reprezentacije Savezne Republike Njemačke.

 

U emisiji Interview 20 Mutapčić je prokomentirao i igru Nihada Đedovića, bosanskohercegovačkog košarkaša:

“Vjerovatno ne samo ja, nego i mnoge ekipe u Evropi bi ga voljele imati u svojoj reprezentaciji. On je igrač Bayerna, mislim da je Nihad u zadnje dvije godine kako je došao u Njemačku uhvatio taj kontakt sa njemačkom košarkom. Ono sto je njemu falilo možda prije kad je otišao kao mlad igrač u Barcelonu, baš mu je to uhvatilo neki, u njegovoj karijeri, u njegovom razvoju, taj neki kontakt sa jednim trenerom, sa jednom ekipom, sa jednom atmosferom, on je to dobio ovdje u Bayernu. Đedović je, sigurno, vrhunski igrač jednog evropskog velikog kalibra”.

 

Pogledajte video: 

 

 

 

..

Povezani članci (by tag)