28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 27 Oktobar 2014 22:39

Husejnovići u novom domu

Četveročlanoj porodici Safeta Husejnovića iz Šerića svečano su uručeni ključevi nove porodične kuće koja je napravljena u rekordnom roku od 45 dana. Za Safeta je to veliki dogadjaj, a riječi zahvalnosti uputio je svim ljudima dobre volje koji su pomogli da prvi snijeg dočeka u toplom domu.

 

„ Ne mogu opisati,ne mogu opisati kako mi je drago, bez doma sam bio negdje oko dva mjeseca, živio sam kod tetke u komšiluku, ali evo hvala dragom Allahu dobio sam svoj dom“ kazao nam je Safet Husejnović. Kuća porodice Husejnović izgrađena je zahvaljući donaciji općine koja je obezbjedila zemljište i potrebnu dokumentaciju, te kompaniji  Almy koje je donirala građevinski materijal i izvela radove.

 

„U ovaj projekat smo uključili nekoliko subjekata pored općine Zenica. Tu je trebalo da bude, zapravo formalno je i kanton međutim nisu platili sredstva i Islamska zajednica, kompanija Almy, preduzeće Arel, preduzeće Komgrad ZE, Savez udruženje penzionera, zajedničkim aktivnostima obezbjedili smo sredstva i evo tih 13 porodica smo riješili. Rješavanje je bilo na razne načine, nekima su kupovali kuće, nekima smo pravili kuće, rekao je gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović.

 

„Danas sam presretan. Vidio sam kad se ovo gradilo, ali danas sam došao i vidio da je to zaista ovako jedan lijep objekat i da je ta porodica riješila problem upravo ovdje prije ovih snjegova, jer je ovo visoko područje. Oni su danas rahat, mirni, imaju kuću i da im Allah podari lijepog zdravlja i dug život“- kazao nam je vlasnik kompanije Almy Ismet Begić.

 

Kompanija Almy neće stati na ovome i najavljuje da će i pored ogromne štete u samoj svojoj firmi, nastaviti sa pružanjem pomoći najugroženijim stanovnicima.

 

Čitav video prilog pogledajte u nastavku