28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 24 Oktobar 2014 11:27

Policijska akcija i u ZDK

Jutros oko 6 sati započela je velika policijska akcija "Golf" gdje su u toku pretresi na 35 lokacija na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te na području Zvornika. 


U Tuzli trenutno se obavlja pretres na 2 lokacije, u Kalesiji na jednoj dok se u Zvorniku pretresa 15 lokacija. Također pretresi traju i na području Visokog. Pretresi se obavljaju po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i Kantonalnog suda Zenica, a riječ je o postojanju osnovane sumnje zbog izvršenja više krivičnih djela organiziranog kriminala u vezi sa izvršenjem teške krađe i krivotvorenja javnih isprava.

 

Nezvanično saznajemo da je u pitanju otkrivanje izvršilaca krađe putničkih vozila. Prema informacijama bliskim MUP-u TK u jutrošnjoj akciji „Golf“ već su uhapšena dva lica na području Tuzlanskog kantona, dok je u Zvorniku uhapšeno njih devet. Svi uhapšeni treba da budu  privedeni u prostorije MUP-a TK.  Nezvanično, saznajemo da se radi o kradljivcima vozila, ali i o licima koja su učestvovala i u drugim kriminalnim radnjama.

 

Više informacija očekuje se tokom dana, a u pretresima osim pripadnika MUP-a Tuzlanskog i Zeničko- dobojskog kantona učestvuju i pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina.