28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Oktobar 2014 00:10

Boks: Počinje Premijer liga

Premijer liga u boksu počinje 1.novembra - U subotu, 01.11.2014.godine u sali „I gimnazije“ u Zenici,  sa početkom u 15,00 sati, počinje prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u boksu. Sistem takmičenje bit će turnirski. Vaganje boksača obavit će se navedenog dana u vremenu od 11,00 do 12,00 sati u prostorijama BK „Čelik“ koji je i domaćin prvog kola lige.


Svoje učešće  već su najavili  BK „Radnik“ iz Bijeljine, BK „Slavija“iz  Banja Luke, BK „Mostar“ iz Mostara,  BK „Drina“ iz Zvornika, BK „Vogošća“ iz Vogošće.Do kraja naredne semice očekuje se prijava i ostalih klubova.Ekipa domaćina BK „Čelik“ nastupit će u svih sedam težinskih kategorija.

 

Istoga dana u prostorijama BK „Čelik“ planirano je održavanje Vanredne skupštine Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine, sa samo jednom tačkom dnevnog reda, Izbor i verifikacija organa Bokserskog saveza BiH.

 

Podsjećanja radi, BK „Čelik“ Zenica je prošlogodišnji vicešampion, ovu sezonu žele učiniti dodatni napor kako bi ponijeli šampionsko odličje  Premijerligaša. Da li će u tome uspjeti ostaje da vidimo. Svim ljubiteljima ove plemenite vještine ovo je ujedno i poziv da dođu na ovu sportsku priredbu.

 

Said Šteta za Zenicablog