29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 22 Oktobar 2014 18:25

Čelik-Olimpic: 63 gledatelja

Stadion: "Bilino polje" u Zenici; Početak: 15 sati; Vrijeme: oblačno i kišovito (+2*C). Gledatelja: 63 (šesdeset tri); Glavni sudija: Spahalić Emir (Mostar). Pomoćnici: Ibrišimbegović Senad (Travnik) i Spahalić Samir (Mostar). 4.sudija: Paradžik Goran (Ljubuški), delegat: Ćupina Samir (Sarajevo). U revanš utakmici osmine finala nogometnog Kupa BiH, igrali su NK Čelik i FK Olimpic iz Sarajeva. Završeno je zasluženom pobjedom Čelika. 

 

Rezultat: Čelik – Olimpic 1:0 (1:0);

Strijelac: Ognjen Đelmić u12.minuti.

Žuti kartoni: Anel Dedić i Osmanagić (Čelik), Plakalo i Rizvanović (Olimpic);

Crveni karton: Anel Dedić u 58.minuti (drugi žuti karton);

Sastavi timova: 

ČELIK: Adilović,  Kazazić, Gojković, Anel Dedić, Alispahić (Selimović 60.'), Osmanagić, Bureković, Pezer (Duvnjak 72.'), Simić, Mišić,  Đelmić (Kavazović 84.'). (Šef SŠ Milomir Odović).

OLIMPIC: Tomović, Brković (Gligorov 60.'), Husović, Bogičević (Regoje 55.'), Rizvanović, Šivšić, Plakalo, Jusufović, Gojak, Čomor, Nukić (Salihagić 77.'). (Trener Mirza Varešanović);

Nogometaši Čelika danas su igrali revanš utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv sarajevskog Olimpica.  Ostvarili su pirovu pobjedu od 1:0, jer je u prvoj utakmici, odigranoj 01.10.2014.god. u Sarajevu bilo je, visokih, 4:0 za Sarajlije, te je odmah bilo jasno koja će ekipa proći u četvrtfinale Kupa BiH. Tako se prošlogodišnji finalista Kupa BiH, ekipa Čelika, od najmasovnijeg takmičenja oprostio u osmini finala. 

 

Jedini pogodak postignut je u 12.minuti utakmice. Odličan prodor Pezera po lijevoj strani, ubačaj na ivicu šesnaesterca do slobodnog Đelmića, a ovaj je krenuo malo naprijed i pored istrčalog golmana gostiju pogodio mrežu sa 13-14 metara od gola. Ova Čelikova pobjeda, makar bila i pirova, je prva ove jeseni u zvaničnim utakmicama na Bilinom polju i trebala bi donijeti nešto više optimizma u klupske svlačionice pred subotnji duel protiv tradicionalno neugodne Slavije, kako je istakao Čelikov trener Milomir Odović na press konferenciji nakon utakmice.

 

Trener gostiju, Mirza Varešanović, je čestitao Čeliku na zasluženoj pobjedi i istakao da su oni danas igrali u kombinovanom sastavu zbog velike prednosti iz prve utakmice, kao i iz razloga što ih u subotu čeka težak prvenstveni duel sa liderom na tabeli, Širokim Brijegom, na Otoci u Sarajevu. Današnja utakmica će ostati zabilježena po najslabijoj posjeti gledalaca u historiji na utakmicama NK Čelik u Zenici. Naime, današnjoj utakmici prisustvovalo je samo 63 (šesdeset tri) navijača, što je dokaz da u zeničkom Premijerligašu mnoge stvari ne štimaju.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

celolimp001