18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 21 Oktobar 2014 23:24

Mandra: posvećenost Kaknju

Načelnik Kaknja Nermin Mandra obratio se javnosti saopćenjem u vezi određenih špekulacija da bi mogao biti imenovan na dužnost Premijera Zeničko-dobojskog kantona.

 

„Sve navode o tome kako bih ja mogao biti imenovan na dužnost Premijera Zeničko-dobojskog kantona smatram špekulacijama. Nije bilo razgovora bilo koje vrste o tome, niti o tome želim razgovarati. Smatram da trebam završiti poslove koje sam započeo u Kaknju, jer želim u potpunosti opravdati povjerenje koje su mi dali građani Kaknja, posebno zbog činjenice da su me građani izabrali direktno označavanjem moga imena na biračkom listiću, a ovaj način izbora smatram puno važnijim i izazovnijim u odnosu na posredan način izbora premijera Zeničko-dobojskog kantona koji se bira u Skupštini ZDK, a ne direktno na izborima“.

 

„Smatram da ću građanima Kaknja, koje duboko poštujem i cijenim, više pomoći obavljanjem dužnosti načelnika Općine, nego što bih mogao biti od koristi obavljajući dužnost premijera ZDK“.

 

„Premda se radilo o špekulacijama, određeni ljudi su meni iskazali poštovanje navodeći da bi mene rado vidjeli na dužnosti Premijera ZDK. Zahvaljujem na respektu kojeg su izrazili, ali još jednom akcentiram da su moja pažnja, trud i zalaganje usmjereni na ono što sam obećao građanima, a to je da ćemo pokrenuti Kakanj i na tome intenzivno sa svojim saradnicima radim.

 

Rezultati vrijednog rada i kontinuiranog osluškivanja glasa građana Kaknja su već vidljivi i zbog toga sam neizmjerno ponosan“, rekao je općinski načelnik Kaknja Nermin Mandra“.

 

KakanjLive