29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Oktobar 2014 18:37

Mahaluša u Švedskoj

Najveći bh. teatarski hit kabare "Ja, mahaluša" kojeg je gledalo preko 70 hiljada posjetilaca u BiH, Regiji i inozemstvu, na svojoj prvoj velikoj turneji po Švedskoj zaigrao je najprije u prijestolnici ove Kraljevine Stockholmu.

 

U organizaciji nacionalnog švedskog teatra Riksteatern i bosanskohercegovačkih udruženja Neretva i APU mreža, prvo mahalanje koje je bilo zakazano za 16. oktobar u reprezentativnom teatru Sodra u centru Stockholma, izazvalo je oduševljenje u prepunoj sali. Karte su bile rasprodate mjesec dana unaprijed. Fantastičnu igru glumaca pratili su aplauzi, glasan smijeh i ovacije.

 

Nela Đenisijević i Nenad Tešić te autorica i producentica Indira Kučuk-Sorguč naišli su na sjajan prijem kako Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovom gradu već dugi niz godina tako i određenog broja Šveđana koji su pratili predstavu putem titla.   Uz gromoglasan pljesak i otvorenu podršku akteri su od direktora Riksteatra dobili izuzetne pohvale za svoju glumačku vještinu, čudesnu energiju i zavidnu interakciju s publikom. Ovo je prva od sedam predstava koje će "mahaluše i mahalci" izvesti u Švedskoj. Naredna je zakazana za 19. oktobar u Goteborgu.

 

5442403a-d424-49ca-a9d7-072db0765237-stockholm-mahalusa2