28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 16 Oktobar 2014 00:18

Belgijanci oduševljeni u Zenici

Belgijska javnost oduševljena je potezom navijača BiH, popularnih BH Fanaticosa, koji su na kraju utakmice razmjenjivali navijačke rekvizite sa gostima iz Belgije koji su došli pratiti izabranike selektora Marca Wilmotsa.

 

Nakon što smo portali objavili video nesvakidašnje scene na nogometnim terenima u svijetu, reagovala je belgijska javnosti i navijači njihove selekcije. "Navijanje ne poznaje granice. Respekt Bosancima i Hercegovcima", napisao je Jordy Schuster iz gradića Niel-bij-As. Navijač Davy Ofzo iz Genka je napisao da bi se ovakve stvari trebale dešavati širom svijeta. Na navijačkoj Facebook stranici Ultras Belgium još je na stotine komentara navijača "crvenih đavola" koji su podržali neuobičajen potez dvije navijačke grupe na jednoj nogometnoj utakmici.

 

S druge strane, belgijski mediji također su pozitivno iznenađeni potezom navijača u Zenici. Tamošnji portali i novine danas prenose kako je sa Bilinog Polja očitana lekcija huliganizmu na stadionima, podsjećajući na nemile scene u utakmici između Srbije i Albanije. "Navijači su pokazali kako se to radi", stoji u naslovu članka na portalu hln.be.

"Ovo je nogomet", piše portal voetbal24.be.  Preko Facebooka su se zahvalili bh. navijačima i poručili im da će se odužiti u uzvratnoj utakmici koja se igra 3. septembra naredne godine u Belgiji.


Klix.ba