19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 13 Oktobar 2014 09:19

BHT: večeras BIH-Belgija

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj 2016. godine se nastavljaju. Reprezentacija BiH na stadionu Bilino polje u Zenici dočkuje direktnog konkurenta za plasman na Euro, reprezentaciju Belgije.

 

Nakon dvije odigrane utakmice u grupi B, Zmajevi imaju samo jedan osvojen bod, osvojen u Walesu prošlog petka. Brojni navijači očekivali su svih 6 bodova uoči važnog duela sa Belgijom u Zenici. Međutim, situacija je mnogo drugačija. Nedumnjivo da bi pobjeda nad Belgijom popravila stvari na tabeli ali i atmosferu među navijačima. No, na Bilino polje dolazi izuzetno jaka fudbalska reprezentacija.

 

Uoči meča sa Belgijom, među Zmajevima vlada dobra atmosfera. Igrači i selektor nisu zadovoljni bodovnim saldom, a jedina negativna stvar je poraz od Kipra. "On može biti ključan, ali i ne mora, sve je na nama. Bod protiv Walesa nije loš, možda smo po igri mogli i više, nije nas htio gol, a možda se to danas vrati protiv Belgije," kazao je kapiten BiH Edin Džeko.

 

BiH i Belgija večeras igraju po peti put. Zmajevi su do sada slavili tri puta, a najslvanija pobjeda nad Belgijom je svakako ona u Genku kada je BiH slavila pobjedu od 4-2. Jedinu pobjedu Belgija je nad našom reprezentacijom slavila 26. marta 2005. godine - 4-1.

 

Prijenos utakmice BiH - Belgija možete pratiti večeras u 20:45 sati na BHT 1.