29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 12 Oktobar 2014 20:04

Foto: Belgijanci na Bilinom

Selektor Belgije Marc Wilmots večeras je na Bilinom Polju održao konferenciju za novinare gdje je dao svoja očekivanja od sutrašnje utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. godine. Wilmots je kazao kako će svi igrači biti spremni za sutrašnju utakmicu, da će sutra igrati napadački ističući da najveću opasnost očekuju od Ibiševića i Džeke.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU treninga s Bilinog polja

 

"Za sada nema iznenađenja, a sada nam slijedi trening koji će odraditi svih 20 igrača i tri golmana. Naša očekivanja su da imamo našu konkretnu ekipu, da imamo jedan zajednički blok i da ne damo mjesta protivničkoj ekipi da ostvarimo dobar napad. Cilj nam je da stvorimo i tri ili četiri prilike i svaki put očekujemo tri boda. Imamo teškog protivnika koji je učestvovao na Svjetskom prvenstvu i izdvojio bi Pjanića i dva napadača Ibiševića i Džeku", kazao je Wilmots.  Wilmots je kazao kako je iznenađen dosadašnjim dijelom kvalifikacija i rezultatima selekcija u našoj grupi, ali je to objasnio činjenicom da male ekipe taktički napreduju i ostvaruju dobre rezultate.

 

"Moji favoriti su bili Belgija i BiH, međutim postoje uvijek iznenađenja. Vidite šta se desilo sa utakmicom Portugala i Albanije. Male zemlje napreduju taktički i ciljaju na pobjedu i uvijek postoje iznenađenja i slučajnosti. Međutim, kraj je uvijek najbitniji, ne početak", dodao je Wilmots. Za sutrašnju utakmicu Wilmots je kazao da će igrati sa više od jednog napadača, jer samo na taj način mogu ostvariti svoj cilj.

 

"Nikad nismo igrali sa jednim napadačem, kod mene su uvijek bila četvorica ili petorica napadača jer mi uvijek želimo postići gol. Mi nismo ovdje da se branimo, a kod nas napadač može biti bilo ko od sedam veznih igrača", izjavio je Wilmots.

 

"Mi ćemo se prilagoditi igri, ukoliko bude Sušić igrao sa 4-4-2, mi ćemo se prilagoditi i postati dominantniji. Pokušat ćemo izbjeći središnje igrače jer Ibišević i Džeko su poprilično opasni i znaju dobro presjeći putanju lopte", dodao je Wilmots. Wilmots nema dobra iskustva sa balkanskim selekcijama u okviru kvalifikacija za odlazak na velika takmičenja, a slična situacija će ih očekivati i sutra na Bilinom Polju.

 

"Da igrali smo sa Hrvatskom i Makedonijom, oni su jake ekipe jer postoji jak patriotizam i dobra tehnika i zato uvijek zauzimaju između 10. i 25. mjesta na FIFA-oj rang lsiti. Smatram da sutrašnja utakmica neće biti laka, ja nikada nisam uspio pobijediti kada sam igrao protiv ovih zemalja, a selektora Sušića mnogo poštujem i vjerujem da je pod velikim pritiskom, ali ne treba zaboraviti sve što je uradio do sada i zbog toga ga cijenim", zaključio je Wilmots. Prvotimac Belgije, Kevin De Bruyne, u sutrašnjoj utakmici protiv naše selekcije očekuje tri boda.

 

"Sutrašnja utakmica neće biti jednostavna. Mi nismo pod pritiskom i pokušat ćemo pobijediti. Ovdje nismo došli zbog jednog boda, ovdje smo došli da pobijedimo", kazao je De Bruyne. De Bruyne dodao da ne poznaje dobro ekipu naše reprezentacije, ali smatra da smo dovoljno jaki da se borimo za drugo mjesto u grupi.

 

"Poznajem nekoliko igrača i znam ih iz Bundeslige, poznajem Pjanića i Džeku, te Sušića sa kojim sam zajedno vježbao. Ne poznajem jako dobro ekipu, znam da su jaki i mislim da se mogu boriti za drugo mjesto naše grupe", dodao je De Bruyne.