29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Oktobar 2014 01:37

BHT: Vels-BIH 20.45h

Reprezentacija BiH u fudbalu večeras nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Franuckoj. Popularnim Zmajevima, nakon poraza od Kipra, vrlo brzo dolazi prilika za popravni. Idemo u goste Walesu, uvjereni da imamo kvalitet za pobjedu i osvajanje potrebnih bodova. Protivnik jeste nezgodan, ali uz pravi pristup nadamo se da trijumf neće izostati.

 

Selektor Safet Sušić čini se da nikada nije bio u težoj situaciji kao što je slučaj uoči večerašnje utakmice. Nekoliko ključnih igrača nije se odazvalo pripremama za večerašnji meč zbog povreda. Najveće probleme Zmajevi imaju u odbrani u kojoj neće biti ni povratnika Spahića koji je ipak okončao svoju reprezentativnu karijeru iako u Savezu tvrde da je i on povrijeđen.

 

Uprkos velikim problemima Pape ističe da je stanje u ekipi dobro. "Pomirili smo se sa tim da nema Spahića, ali mislim da možemo sastaviti dobru ekipu za dobar rezultat. U zadnjoj liniji igrat će Šunjić i Hadžić i tu se nema šta kriti," kaže Sušić i dodaje: "Za Balea neće biti specijalnih zadataka. Htio bih umiriti njihovog selektora. Nećemo biti grubi, nego ćemo na fin i sportski način uzeti sva tri boda. Bale cijenim, izuzetan je i najveća je opasnost. Neće biti slobodan, ali neću nikoga žrtvovati da bi trčao za njim svih 90 minuta," izjavio je Sušić.  

 

Wales i BiH do sada su odigrali dvije utakmice. Jedan meč završen je remijem, a drugi pobjedom reprezentacije BiH.

 

Prijenos utakmice Wales - BiH možete pogledati večeras u 20:45 sati na BHT1.