19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Oktobar 2014 00:35

Predizborni press SDA ZDK

Na listi Stranke demokratske akcije za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona nalazi se 39 kandidata, od kojih je 40 odsto žena, 30 odsto mladih ali i značajan broj iskusnih kadrova SDA. Prosjek starosti je 29 godina. Kandidati dolaze iz svih općina ZDK, osim Usore, a najveći broj je iz Zenice - istaknuto je na predizbornoj press konferenciji ove stranke. 

 

“Uz podršku birača, sa našim iskusnim i sposobnim kadrovima u zakonodavnoj vlasti formirat ćemo kompetentnu vladu i stabilizirati stanje. Osigurat ćemo provođenje nužnih reformi za koje imamo razrađenu platformu, program buduće SDA-ove Vlade simbolično nazvan Stabilizacija, razvoj i zapošljavanje. U našem programu su reforme koje će osigurati privredni rast, razvoj i zapošljavanje. Provest ćemo mjere koje će poboljšati poslovni ambijent, smanjiti i racionalizirati javnu potrošnju, podržati domaće proizvođače, privući investicije i aktivirati resurse ZDK”, kazao je Ibrahim Plančić, nosilac liste SDA za Skupštinu ZDK.

 

Prema njegovim riječima, program buduće Vlade pripremio je tim na čelu sa Miralemom Galijaševićem, bivšim premijerom ZDK. Za poticaje u privredi i poljoprivredi predviđeno je izdvajanje po tri odsto budžeta ili po 8 miliona KM, za kapitalna ulaganja i sanaciju posljedica poplava 10 odsto ili 25-30 miliona KM, za boračku populaciju četiri odsto proračuna i tako dalje.

 

Doktor Ibrahim Šišić, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije iz Izborne jedinice 5, podcrtao je značaj uloge SDA u očuvanju BiH, od obnove državnosti i nezavisnosti do očuvanja BiH i golog opstanka Bošnjaka tokom proteklog rata. (Ad.M. Naša riječ)