20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 Septembar 2014 12:48

Čelik dočekuje Drinu

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 9. kola u novoj sezoni (2014/2015) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin FK Drina iz Zvornika.

 

Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 27.septembra 2014.godine, u 15,30 sati.

Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba (ŠSŠ) Čelika i Adi Adilović, golman i kapiten ekipe Čelika.

 

Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić  osvrnuo se na izvučene parove  osmine finala Kupa i kaže da nisu zadovoljni žrijebom. „Dobili smo za protivnika ekipu Olimpica iz Sarajeva, jednu od najneugodnijih ekipa. Dobro je što prvu utakmicu igramo u Sarajevu, gdje ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat pred revanš u Zenici“- izjavio je Hukić.

Za subotnju utakmicu protiv Drine, pored ostalog, kazao je da je pobjeda u ovoj utakmici prijeko potrebna i gotovo imperativ, nakon 4 neriješena rezultata na Bilinom polju.

Hukić ističe da su u prošlom kolu u Travniku, ponovo, odigrali jednu lošu utakmicu, te su treću sezonu uzastopno poraženi od Travnika na Piroti i ponovo razočarali svoje vjerne navijače.

Stručni štab i igrači svjesni su da publika od njih očekuje prvu ovosezonsku pobjedu na domaćem terenu. Vjeruje u puno angažovanje od 100%. Nada se pobjedi, iako smatra da je Drina opasan protivnik.  

Za sutrašnju utakmicu ne može računati na kartoniranog Dženana Burekovića, te od juče povrijeđenog Alena Dedića, koji je i u Travniku igrao nedovoljno oporavljen.

Upitan u vezi sastava za ovu utakmicu Hukić je izdiktirao: Adilović, Mišić, Gojković, Kojić, Popović, Anel Dedić, Bašić, Simić, Duvnjak, Selimović, Đelmić.

 

Prisutnim novinarima obratio se i golman Adi Adilović, skorašnji povratnik na teren nakon teže povrede.

On je, između ostalog, izjavio: „Sretan što sam se uspio vratiti nakon teške povrede noge. Prezadovoljan sam što ću ponovo biti među stativama, jer sve ove utakmice tokom kojih sam bio povrijeđen bilo je jako teško pratiti sa tribina. Nadam se da ću pomoći svojim saigračima da ostvare što bolje rezultate i da napravimo pomak na tabeli, jer Čelik i Zenica ne zaslužuju ovu poziciju na kojoj se trenutno nalazimo”.

 

Da konstatujemo, Čelik još nije osjetio slast pobjede na domaćem terenu u ovoj sezoni, a svi se nadaju da će sutra, konačno, osvojiti tri boda. U proteklih osam kola Zeničani su zabilježili jednu pobjedu (Protiv Mladosti iz Velikih Oboraca u Bijeljini sa 2:1), četiri neriješena rezultata i tri poraza. Zauzimaju 12.mjesto na tabeli sa 7 bodova.

 

 

E. Imamović za Zenicablog