29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Septembar 2014 16:14

Važno: Završni sloj GGM-a

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je počev od utorka 23.09.2014. godine planiran početak radova na nanošenju završnog asfaltnog sloja na glavnoj trasi GGM-a , na potezu od kružne raskrsnice „Bojin vir“ do mostova M1 i M2  preko rijeke Kočeve. Zbog specifičnosti radova i vrste završnog sloja od polimernih materijala asfaltiranje zahtjeva posebne izmjene režima saobraćaja sa periodima potpunih obustava i to kako slijedi:

 

-                     utorak 23.09.2014. u potpunosti se obustavlja saobraćaj na dijelu Bulevara Ezhera Arnautovića na potezu od kružne raskrsnice „Drveni most“ do kružne raskrsnice „Bojin vir“,

-                     za srijedu 24.09.2014. godine, odnosno drugi dan obustave, planirana je potpuna obustava saobraćaja na glavnoj trasi GGM-a, na potezu od kružne raskrsnice „Bojin vir“ do kružne rasrksnice „Mokušnice“,

-                     saobraćaj  iz pravca naselja Raspotočje bit će usmjeren preko mosta Lukovo polje odnosno sav saobraćaj iz naselja Krč bit će preusmjeren na dio Sarajevske ulice prema mostu Lukovo polje,

-                     za četvrtak 25.09.2014. godine, odnosno treći dan obustave, planirano je djelimično otvaranje kružne raskrsnice „Bojin vir“ a saobraćaj na potezu od kružne raskrsnice „Bojin vir“ do kružne raskrsnice „Mokušnice“ bit će organizovan jednom kolovoznom trakom – dvosmjerno.

 

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od utorka 23.09.2014. od 8:00 časova i traje do okončanja radova, odnosno do polaganja završnog sloja asfalta na obe kolovozne trake na potezu Bojin vir – mostovi M1, M2.


U slučaju pogoršanja vremenskih uslova radovi se neće izvoditi  a dinamika izvođenja radova se pomjera po istom planu za onoliko dana koliko radovi nisu izvođeni. O posebnim izmjenama režima saobraćaja prilikom nanošenja završnog asfaltnog sloja na potezu kružna raskrsnica „Mokušnice“ – mostovi M1 i M2,  javnost će biti blagovremeno obaviještena.

 

Sve izmjene bit će adekvatno obilježene odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i sa postavljenim fizičkim barijerama uz dežurstvo izvođača radova i policijski nadzor.

 

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica još jednom apeluje na  javnost i učesnike u saobraćaju da zbog specifičnosti radova maksimalno poštuju vremenske periode obustava i koriste alternativne putne pravce uz poštivanje privremene gradilišne saobraćajne signalizacije.

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.