28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Septembar 2014 20:13

Izrael-BIH 16.11. u Haifi

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine ipak će odigrati 16. novembra ove godine u Izraelu, saopćili su u petak iz Evropske nogometne asocijacije. 

 

"Zbog poboljšanja sigurnosne situacije u Izraelu, UEFA je ukinula zabranu odigravanja međunarodnih utakmica u ovoj zemlji. To znači da će reprezentacije Izraela, ali i klubovi domaće utakmice pod okriljem UEFA opet moći igrati u svojoj zemlji", rekao je Gianni Infantino, generalni sekretar UEFA-e.

 

Prema ranijim najavama, utakmica između selekcija Izraela i Bosne i Hercegovine bit će odigrana na stadionu Haifa International u Haifi. Zbog izraelskih napada na Pojas Gaze, koji je okončan potpisivanjem mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca), UEFA je privremeno bila zabranila odigravanje utakmica u Izraelu.

 

Zbog toga je utakmica prvog kola B grupe kvalifikacija za EURO 2016 između Izraela i Belgije odložena za mart naredne godine. Prije novembarskog meča s Bosnom i Hercegovinom, reprezentacija Izraela u kvalifikacijama za EURO imat će dva gostovanja u oktobru, na Kipru i u Andori.

 

U grupi B nalaze se selekcije Belgije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Kipra, Velsa i Andore.

Do sada su odigrani susreti u B grupi: Bosna i Hercegovina - Kipar 1:2, Andora - Vels 1:2.