28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Septembar 2014 21:11

BHFanaticos:Žuti karton Zmajevima

Navijački pozdrav za selektora Sušića, sve reprezentativce Bosne i Hercegovine i NFSBIH. Mi, navijačka skupina BHFanaticos želimo da se obratimo ovim pismom svima vama i želimo da vam iznesemo naš stav i našu poziciju nakon SRAMOTE koju ste nam priredili u Zenici, na Bilinom Polju na utakmici protiv izabrane selekcije Kipra. Najveći, najteži i najsramotniji poraz od kako je nastala naša reprezentativna selekcija.

 

Ne boli nas poraz, ne bole nas izgubljeni poeni, ne boli nas izgubljeno vrijeme koje smo odvojili da dođemo u Zenicu i da vam damo podršku. Boli nas vaš odnos, boli nas način, boli nas pristup državnom dresu, državnoj zastavi, grbu na vašim dresovima i ponajviše vaša NEZAHVALNOST prema navijačima, koji daju i zadnji novac, da bi vama pomogli i da niste sami na terenu.

 

Ovakav odnos ne traje od jučer, nego je počeo mnogo ranije. Od prijateljske utakmice u Insbrucku protiv Egipta, pa preko čudnih dešavanja u Brazilu kola su krenula naopačke. Trpili smo, opraštali, šutili i gutali teške zalogaje. Našu podršku ste imali i našu podršku ćete imati i dalje, ali vrijeme je došlo da vam kažemo DOSTA. STOP ovakvom ponašanju i odnosu prema reprezentaciji, svetom dresu i grbu na njemu. Došlo je vrijeme da prozovemo sve igrače, selektora i sve odgovorne u Savezu i da vas pozovemo da riješite problem ili probleme koji su očigledni ili ćemo ih mi pokušati riješiti.

 

Kako? Kunemo se našom Svetinjom da ćemo znati pronaći odgovarajući način.

 

Ili ako više volite da vam se obratimo fudbalskim žargonom i riječnikom:

 

DOBILI STE ŽUTI KARTON.

 

BHFanaticos