28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Septembar 2014 13:42

SDP Zenica: Podrška tužilaštvu

Općinski odbor SDP BiH Zenica izražava punu podršku tužilaštvu i organima gonjenja u provođenju aktivnosti na otkrivanju i raskrinkavanju nositelja korupcije i nelegalnog bogaćenja. 

 

Sve očiglednije podrivanje društvene zajednice od strane pojedinaca  i političkih grupa mora biti prekinuto. Taj odnos mora biti ustanovljen i na nižim nivoima, dakle u kantonima i općinama u kojima pojedinci nisu imuni od nelegalnih radnji i ponašanja. 

 

OO SDP BiH Zenica  izražava nadanje da će otkrivanje nosilaca koruptivnih radnji biti stalna aktivnost organa tužilaštva, pravosuđa i organa gonjenja kako ne bismo dolazili u situaciju da se organizuju  tek povremene akcije koje je neko spreman svrstati u politički ili predizborni obračun. 

 

Zato, OO SDP BiH Zenica zahtijeva i od kantonalnog tužilaštva da istraži porijeklo nekretnina, prije svega očigledno skupih kuća, posjedovanje većeg broja stanova od strane pojedinaca, i sve te slučajeve ispita kroz prizmu legalnosti. Ovo nije pritisak na tužilaštva, nego zahtjev da rade svoj posao za koji su dobro plaćeni.

 

 

 

 

         Odjel za odnose s javnošću

                                                                                        OO SDP BiH Zenica