28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 06 Septembar 2014 00:57

MUP: Droga u Perinom Hanu

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su  poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica H.N. iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativnih mjera i radnji s ciljem provjere istih.

 

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 04.09.2014. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršen je pretres stana vlasništvo lica H.N., kojom prilikom su pronađena dvadesetdva  paketića sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

 

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica H.N., rođenog 1958. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA