28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Septembar 2014 22:44

Dani sporta Zenice- 3.dan

„Dani sporta grada Zenice 2014“ - 3.dan. U toku takmičenje u malom nogometu i bilijaru. U toku su „Dani sporta grada Zenice 2014“, koji su počeli 01.septembra u 3 discipline (turnir u malom nogometu- veterani do 45 godina i turnir za dječake do 12 godina starosti, pojedinačno prvenstvo Zenice u šahu, te turnir u bilijaru u tri discipline – sa osam, devet i deset kugli). 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ foto galeriju prva tri dana manifestacije


Već smo vas obavjestili da je završen šahovski turnir, koji je trajao dva dana. Pobjednik turnira je Predrag Barašin. Drugo mjesto osvojio je 72-godišnji Ahmet Hadžić, a treći je bio Enes Ristemoski. Danas je pauza u bilijarskom turniru zbog humanitarnog koncerta, koji se održava u Areni Zenica. Završena je disciplina „Bilijaru 9“, a pobjednik je Adi Kulalić. Drugo mjesto osvojio je Ismir Horić, dok je treći bio Goran Subašić. Turnir se nastavlja u četvrtak 04.09.2014.god. Ovo takmičenje odvija se se u Areni Zenica, a vodi ga Goran Omanović, član Organizacionog odbora manifestacije Dani sporta grada Zenice 2014. Na turniru su prijavljena 44 takmičara.

 

Današnje utakmice u malom nogometu trebale su se igrati na terenima Škole fudbala „Tempo Sport“, ali zbog odustajanja nekih ekipa nisu se igrale.

Evo rezultata utakmica u malom nogometu, koje su završene i čije razultate nam je dostavio gospodin Ćosić Sulejman, član OO za tehnička pitanja:

Veterani:

Drugari – Sind. Arcelor Mittal 3:0

Sind. Arcelor Mittal – MZ Puhovac 3:0 (p.f.)

MZ Puhovac – Rudar 3:0 (p.f.)

Drugari – Caffe x  6:1

 

Dječaci do 12 godina:

MZ Puhovac – FK ZSK 4:0

Rudar – MZ Puhovac 1:2

 

Da ponovimo, subota, 06.septembar,  rezervisana za promociju sportskih klubova i Udruženja na platou ispred robne kuće „Bosna“. Prema najavama organizatora za ovu smotru već je prijavljeno preko 20 klubova.

Završetak manifestacije je u ponedjeljak, 08.septembra kada će, također, na platou ispred robne kuće Bosna biti održane ulične trke za cicibane (dječaci i djevojčice), uniformisana lica, osnovce, profesionalce, trka u invalidnim kolicima i trka za sve građane. Ovaj program na rasporedu je od 16,30 sati.

 

Tokom završnog dana manifestacije bit će dodjeljenje i nagrade za takmičenja koja će biti ranije održana.

Organizator je za najuspješnije učesnike pripremio prigodne nagrade i priznanja. Pokrovitelj projekta je Općina Zenica, a partner projekta,  „Dani sporta grada Zenice 2014“ je RTV Zenica.  

 

E.Imamović za Zenicablog

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ foto galeriju prva tri dana manifestacije