28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 02 Septembar 2014 00:46

Dani sporta Zenice: prvi dan

Počeli „Dani sporta grada Zenice 2014“ Kao što smo već objavili, Sportski savez općine Zenica po četvrti put zaredom organizator je manifestacije „Dani sporta grada Zenice“, koja će se održati od 01.do 08.septembra 20014.godine. Ovogodišnje izdanje počelo je 01.septembra 2014.godine i to u 3 discipline: Turnir u malom nogometu, veterani do 45 godina i turnir za dječake do 12 godina starosti, pojedinačno prvenstvo Zenice u šahu, te turnir u bilijaru. Utakmice u malom nogometu za veterane i za dječake odigrane su u Areni Zenica i odigrano je 1.kolo turnira u malom nogometu.


Takođe, i šahovski turnir je započeo u sali stadiona na Kamberovićima. Obje ove discipline su izmještene u zatvorene prostore zbog kiše, koja je nemilosrdno padala cijelo popodne, javio nam je gospodin Himzo Halać, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije.


- U utorak se nastavlja takmičenje u malom nogometu u obje kategorije i to na terenima Škole fudbala „Tempo Sport“, a ako vremenski uslove dozvole „seli“ se na otvorene terene na Kamberovićima- kaže Halać. Posjetili smo i takmičenje u bilijaru, koje se održava u  Areni Zenica. O ovom takmičenju ukratko nas je upoznao Goran Omanović, član Organizacionog odbora za ovo takmičenje. Rekao je da su prijavljena 44 takmičara, a da će se turnir održati u 3 discipline (8 kugli, 9 kugli i 10 kugli) u dane ponedjeljak, utorak i četvrtak.Navedena takmičenja će biti završena do petka, 05.septembra 2014.godine. Subota, 06.septembar  rezervisan je promociju sportskih klubova i Udruženja na platou ispred robne kuće „Bosna“. Prema najavama organizatora za ovu smotru već je prijavljeno preko 20 klubova. Završetak manifestacije je u ponedjeljak, 08.septembra kada će, također, na platou ispred robne kuće Bosna biti održane ulične trke za cicibane (dječaci i djevojčice), uniformisana lica, osnovce, profesionalce, trka u invalidnim kolicima i trka za sve građane. Ovaj program na rasporedu je od 16,30 sati.

 

Tokom završnog dana manifestacije bit će dodjeljenje i nagrade za takmičenja koja će biti ranije održana. Organizator je za najuspješnije učesnike pripremio prigodne nagrade i priznanja. Pokrovitelj projekta je Općina Zenica, a partner projekta,  „Dani sporta grada Zenice 2014“ je RTV Zenica.  

 

E.Imamović za Zenicablog

 

+ foto iz Arene